Follow My Instagram

keajaiban minyak habbatus sauda masukkan dalam skrub muka collagen buang sel kulit mati whitehead blackhead

assalamualaikum.. hello pretty girls..

tips kecantikan ni i buat sendiri tau, setakat ni i dah cuba 2 kali seminggu. Tested! Approved! 100% Satisfaction Guaranteed! mungkin i sangat serasi ngan minyak organik habbatus sauda, sebab tu semua resepi kecantikan yg melibatkan penggunaan minyak ni selalu memberi kesan di luar dugaan. ceh wah!

ok, i dah cuba formula skrub ni menggunakan minyak biji anggur (kesan kulit jadi cerah!), minyak biji delima (kesan lambat sket tapi tetap nampak kesannya terutama kalo kulit terlalu kering & sensitif!), minyak kelapa dara (bagus tapi pori-pori tersumbat! bg sesetengah orang ok je..), minyak zaitun (pori-pori tersumbat juga!), minyak argan (minyak ni super mahal tapi kesan gitu-gitu aje, 1 botol RM80 naik pitam masa nak bayo!) & minyak aprikot (kesan agak menakjubkan, bagus la, kulit berseri juga..)

dipendekkan cerita minyak habbatus sauda menghasilkan kesan terhebat! that's why i cakap minyak habbatus sauda adalah minyak TERBAIK seantero dunia.. believe it or not, there is no other organic oil better than black seed oil! yg penting u all kena pilih cold-pressed version, boleh dimakan begitu saje. kesan hampir serta merta! tahap ajaib la tu kan? pilih minyak habbatus sauda jenama dogaci ye.. yg i jual ni brand dogaci la.. pastinya 100% pure organic cold-pressed! jangan terpedaya dengan lain-lain brand yg memasukkan campuran pelbagai jenis minyak & dijual pada harga lebih murah. orang kita ni nak produk yg bermutu 100% asli original berkesan mantap tapi nak murah.. macam mana tu? biar la mahal sikit asal puas hati & yakin dengan ketulenannya.. mahal sikit aje pun, bukannya sampai beratus ringgit sebotol (mula dah.. hehe..)

natural beauty: cara guna skrub muka collagen plus minyak habbatus sauda :-
  • cuci muka. lap, biar keadaan kulit masih sedikit lembap, paham kan?
  • ambil sedikit skrub (i guna collagen scrub jenama pro natural 2000), letak atas tapak tangan.
  • titiskan sedikit minyak habbatus sauda, sebatikan kedua-duanya.
  • ratakan ke suruh muka, lepas tu skrub perlahan-lahan.
  • skrub je muka tu lama-lama pun tak pe (i buat sampai 10minit!) fokus pada bahagian muka yg banyak whitehead & blackhead. whitehead, blackhead & sel-sel kulit mati akan hilang serta merta!
  • kalau kulit ada jerawat pasir, urut pelan-pelan je la, lepas tu biar skrub kat muka dlm 5minit, baru bilas bersih.
  • kalau kulit ada jerawat besar-besar, tak boleh skrub ye, ratakan saje, lepas tu biar skrub kat muka dlm 10minit, baru bilas bersih. Insyallah boleh keringkan jerawat dlm masa satu minggu. dah jerawat besar-besar, kena lebih sabar la, kan?

untuk pengetahuan u all, i berjogging setiap hari, kulit i yg dulu cerah halus & licin menjadi gelap kerana sunburn, kemudian timbul jerawat & meninggalkan kesan parut macam masa muda-muda dulu (macam la sekarang dah tua sangat eik? ish! ish!), yg paling i tak suka pori-pori membesar bagai johan, warna kulit bertampuk, whitehead & blackhead tak payah cerita la, paling banyak sampai rasa menggerutu antara bibir bawah & dagu juga atas hidung & dahi. very stressful, i tell u..

i dah cuba macam-macam resepi untuk kembalikan kulit asal tu tapi masih tak puas hati. alhamdulillah, akhirnya di bulan Ramadhan yg ke 1433H ni i tergerak hati mencuba minyak habbatus sauda, sabun timun & formula skrub kolagen plus minyak habbatus sauda ni.. sungguh tak sangka i dapat berhari raya dengan kulit baru yg lebih indah berseri menawan hati.. (menawan hati i sendiri la.. haha! syok sendiri apa salahnya, kan? ok tu, lebih baik dari tak syok langsung..)

oleh kerana entry ini ditulis di penghujung Ramadhan, maknanya u all tak sempat lah nak cuba sebelum Syawal, kan? tapi tak pe, selalu percaya bahawa tiada istilah terlambat dalam hidup ni.. kalau tak sempat sekarang, masih ada esok bagi mu.. u all boleh cuba lepas raya ye..

Thank you for reading.. Like !

4 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts