Follow My Instagram

Diet Tapi Tak Kurus Mungkin Usus Anda Didiami Parasit Atau Bakteria Jahat Yang Memperlahan Sistem Metabolisma Badan


sebenarnya i ni tak gemuk, kurus pun tidak, kata orang, sedang-sedang aja la.. tapi i sentiasa ada masalah bloated, angin, gas & asid, juga masalah lemak tepu yg lama & bendungan air yg berlebihan dlm badan due to slow digestive system.

i juga tak berapa minat program diet-ketat neh, actually i don't diet at all. i don't know how to diet, simply because i cannot resist delicious & tasty looking foods, i admit that. even though i amalkan pemakanan sihat sepertimana dicerita dlm blog ni, i still makan benda2 lain, all those junk foods, fast foods, processed foods & all sorts, i belasah semua. that's how toxins keep building up & all those parasites earn their living in my intestines ^_^

dlm 2 minggu ni, i ada buat sedikit kajian berkenaan gangguan sistem penghadaman. apa yg menyebabkan metabolisma menjadi lembap. i jumpa satu jawapan, salah satu sebabnya ialah, dlm usus ada parasit. parasit tu ada macam-macam jenis lah, u all boleh rujuk kat mana-mana journal perubatan. i'm not a doctor. i'm iron man.. ish.. mula dah..

i cari jalan macam mana nak bunuh & keluarkan parasit dari usus. so, i ber-eksperimen dgn minuman MSM organic sulfur + chlorophyll drink + vitamin c drink. semua menggunakan mineral water. hasilnya, i lost 1.5 kgs in 10 days. for me, that result is incredibly amazing. perut nampak makin kempis, i mean jadi kempis, real kempis.

i think, it's true that parasites slow down our metabolism system. that's what i've learned along my healthy journey. perhaps some of u may have this same particular problem as i had. i suggest, u try this cleansing program, simple yet cheap. if u can't lose weight, at least, u can gain a better health.

my way of restoring PH balance in a body

are u ready to kill all those parasites once and for all? ok, let's get started..
Sediakan Minuman Klorofil
  • caranya 1 L mineral water + 4 sudu besar liquid chlorophyll (boleh dapatkan dari stokis / dealer cosway berhampiran) 
  • utk diminum sepanjang hari bermula sebelum sarapan (perut kosong) hingga sebelum tidur, any time u rasa dahaga, minum saja lah. ok? 
  • kadang-kadang je i buat 1.5L tu.. 
  • tugasnya utk keluarkan toksin & kuman-kuman yg sudah terbunuh. 
  • ada banyak lagi kebaikan minuman kloroifil ni, tapi i tak berniat nak taip semua di sini. 
Sediakan Minuman MSM Sulfur
  • caranya 500ml - 700ml mineral water + 2 sudu kecil MSM Organic Sulfur (u can get it from me, 300g rm50 only) 
  • utk diminum sepanjang hari bermula selepas sarapan hingga 7 petang. 
  • jangan minum air sulfur waktu malam sebab akan membuatkan u cergas bertenaga, nanti u tak mengantuk & tak boleh tidur malam pulak, faham sayang? 
  • tugasnya utk bunuh parasit & menghalang pembiakan parasit baru, bermakna minuman sulfur ini perlu diambil berterusan utk memastikan usus sentiasa bersih & sihat. 
  • it's ok jika u tak nak minum sulfur, u boleh makan bawang putih atau minyak kelapa dara (kedua-dua sumber organik ini merupakan agen anti-bakteria yg terbukti berkesan mampu membunuh hampir semua jenis parasit) 
Sediakan Minuman Vitamin C Organik
  • caranya 500ml mineral water + 1/2 sudu kecil serbuk vitamin c organik (u can get it from me, 75g rm45 only) - utk diminum sepanjang hari bermula selepas sarapan hingga sebelum tidur. 
  • tugasnya utk re-energize cells & rebuild new cells, collagen, elastine. 
  • jika tiada serbuk vitamin c, u all boleh ganti vitamin tablet yg banyak terjual di farmasi berhampiran. but i prefer the powder one.. mudah je kan? hmmm..

NOTE:-
  • sila faham ayat 'utk diminum sepanjang hari' - bermakna jangan minum sekali gus, especially minuman vitamin c tu, kang tercirit pulak u alls. 
  • actually u boleh minum air klorofil & msm sulfur ikut sukatan biasa waktu makan utama, selalunya segelas atau 2 gelas gitu, kan.. 
  • tapi i suggest u ikut sukatan i bagi tu, supaya walaupun u terlupa minum 8 gelas air masak seperti yg disarankan oleh doktor & pakar perubatan, u sudah pun minum paling kurang 2 liter air berperisa payau & masam. faham sayang? ini bukan sebarang air, ia akan menaikkan tahap alkali badan hingga PH7.5 (maximum health condition / peak health performance)

no more bloated stomach bebeh! how about that?

Thank you for reading.. Be the first to Like & Share ! Vamos..

0 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts