Balsam Pelindung Matahari Tepung Ubi Kayu Boleh Dijadikan Masker Siang Malam Selamat Dibawa Tidur Dijamin Tidak Menyumbat Liang Pori

Balsam Pelindung Matahari (Sunblock Blemish Mousse) Satu-satunya formula Homemade Organic Sunblock Dengan Tambahan Tepung Ubi Kayu, Tanah Liat Perancis & Serbuk Mineral Boleh Dijadikan Masker Siang & Malam! Selamat Dibawa Tidur. Dijamin Tidak Menyumbat Pori-Pori. Wajah Cerah Gebu Sekata Selepas Kali Pertama Memakainya.

alhamdulillah.. setelah formula Sunblock Blemish Lotion berjaya memenangi hati peminat produk kecantikan homemade, i terima cadangan sebahagian customer setia yg minta formula sunblock dlm bentuk krim pula, nak colek katanya.. i percaya setiap versi sunblock samada lotion atau mousse, kedua-duanya pasti mempunyai peminat nya yg tersendiri..

i feel awesome!!! yeah! terimakasih Allah, tanpa Petunjuk & Inayah Mu, tiada kemampuan bagi ku meneruskan langkah walau setapak.. rasa syukur ini memenuhi seluruh urat nadi hamba.. tak tahan.. terharu sesungguhnya..

walaupun formula sunblock blemish mousse ini (singkatannya SBBM ye, jimat masa ^_^) dirumus dari 100% komposisi minyak tapi ia tidak meninggalkan kesan melekit & berminyak pada kulit. hanya sedikit sapuan, ia merata dgn sempurna, tiada kesan campuk2, tidak tebal, tidak rimas, tidak menyumbat pori-pori & kulit boleh bernafas dgn lancar.

forgive me, i tak janjikan bahawa sapuan SBBM ini berkuasa menyembunyikan semua tanda cela pada kulit u all, tapi.. tapi jika digunakan secara berterusan, ia mampu mencerah, menghilangkan kesan parut, jeragat & sekaligus memperelok sturuktur kulit dari tanda cela lainnya.. istiqomah sayang ku.. formula homemade organic ini dirumus utk proses penyembuhan berkala, bukan penyembunyian segera..



Kebaikan SBBM Secara Ringkas
  • bahan asas adalah Minyak Organik (Jojoba, Sunflower Seed, Sweet Almond, Grapeseed & Evening Primrose Oil) mampat-sejuk yg diadun ke dlm kebanyakan formula krim pelembap jenama terkenal. 
  • kombinasi French Clay Organik tulen (Green, Yellow, Pink & Red) berfungsi utk membersih & detox kulit dgn selamat, that's why boleh dibawa tidur, tampal tebal sikit jadi masker utk detox & rejuvenasi sel. 
  • arrowroot Powder & Kaolin Clay memberi kesan matte finish pd kulit, juga berkesan mengawal kulit yg sgt berminyak & melembutkan kulit yg kasar. Adhere well to skin but not clogging the pores. 
  • gabungan Shea Butter & Beeswax menjadikan SBBM ini kalis air utk tempoh 2 jam. disarankan u all ulang pakai SBBM ini jika terdedah pada cahaya matahari melebihi 2 jam. walaupun kalis air, ia senang dicuci kerana kandungan Jojoba & Sunflower Seed Oil yg tinggi memudahkan sebatian minyak & air. 
  • kombinasi Serbuk Mineral Mikro memberikan kuasa perlindungan cahaya matahari spf35++, bermakna boleh terdedah pada cahaya matahari dlm tempoh 2 jam. SBBM ini boleh diulang pakai setiap selepas 2 jam berada dlm cahaya matahari. 
  • kombinasi Minyak Pati Lavender, Ylang-Ylang, Geranium, Frankincense, Palmarosa & Sandalwood. 
  • green Tea Extract & Vitamin E sebagai antioksidan powerful utk mengurangkan kesan radikal bebas, utk tujuan pelembapan & anti-penuaan. 
  • tepung Ubi Kayu - melembut, mencerah & menegangkan kulit di samping mencegah alahan & kemerahan pada kulit. hmmm.. pernah guna tepung ubi kayu dlm masker muka buatan sendiri? u all patut masukkan bahan ini.


Sumber Organik SB Blemish Mousse Daily Protector
Cold Pressed Organic Oils (Jojoba, Sunflower Seed & Sweet Almond), Grapeseed Oil, Evening Primrose Oil, Pure Unrefined Shea Butter, Beeswax, Green Tea Extract, Vitamin E, Arrowroot Powder, Tapioca Flour, Kaolin Clay, Micronized Minerals, Pure French Clays (Green, Yellow, Red, Pink), Essential Oils (Lavender, Ylang-Ylang, Geranium, Frankincense, Palmarosa & Sandalwood)


Cara Guna SB Blemish Mousse Daily Protector
  • picit sedikit SBBM, dot sedikit atas dahi & ratakan, memadai guna jari. boleh juga guna span.
  • dot sedikit di bahagian pipi kanan & ratakan macam u all pakai foundation lain tu la, sama je..
  • kemudian dot sedikit bawah mata & ratakan.
  • buat sama di bahagian pipi kiri..
  • jika u all mempunyai kulit yg sangat kering, sila sapu krim / losyen pelembap terlebih dahulu. atau boleh guna Mineral Perfecting Essence.
  • selepas pakai SBBM, u all boleh berbedak atau bersolek nipis2 seperti biasa.
  • SBBM ini sesuai utk kegunaan perlidungan harian. selamat digunakan 365 hari setahun, insyallah.. faham sayang?


10ml SPF35 Sunblock Blemish Mousse  Daily Skin Protector
PINK / BEIGE
Normal Price SM RM48
BEST BUY SM RM40
----------- Tidak Termasuk Kos Pos -----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

Thank you for reading.. Be the first to Like & Share.. vamos!

0 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts